Az 1956-os forradalom és szabadságharc 61. évfordulója alkalmából a bécsi magyar nagykövetségen került sor - október 30-án -  a „Hazaszállnak a füstkarikák…” című 1956-os zenés emlékműsor ősbemutatójára.

A darab, amely a Nívót Produkció és a Magyar Asszonyok Érdekszövetségének közös ünnepi műsora, egy család szemüvegén keresztül hozza közel a közönséghez az ’56-os eseményeket. Egy hétköznapi ember (Sáfár Mónika színművésznő édesapja, Sáfár Lajos) 1956 őszén, alig 18 évesen, barátaival felszállt egy teherautóra, és meg sem állt Franciaországig. Szülei egy teljes évig nem hallottak felőle. Majd amikor a politikai rendszer amnesztiát hirdetett, ő hazajött, hazakergette a honvágy. Sáfár Mónika Jászai Mari-díjas színművész és Kiss Zoltán, a Magyar Érdemrend Tisztikeresztjével kitüntetett színművész Sáfár Lajos 4 évnyi franciaországi levelezésének segítségével idézik fel a darabban a kor hangulatát, az ’56 által érintett családok sorsát. Bemutatják, hogy a család ereje miként volt képes valóságos és ideális összetartó erőt sugározni, és, hogy Magyarország hogyan maradhatott meg önálló nemzeti egységként. Az előadás szerves részét képezik a Kiss Kata zenekar által előadott gyönyörű versfeldolgozások, dalok, mint például Tompa Mihály „A gólyához” című versének feldolgozása vagy a „Magyar vagyok” című dal.

A  produkció létrejötte Szőnyi Kingának, a Magyar Asszonyok Érdekszövetsége elnökének köszönhető, aki a  Kiss Kata Zenekar és a Nívót Produkció már meglévő 56-os emlékműsorainak ötvözetét megálmodta. Szőnyi Kinga és Teremi Trixi színművész, a Nívót Produkció produkciós menedzsere a műsort követően köszönetét fejezték ki Dr. Perényi János nagykövetnek, hogy lehetővé tette, hogy a darab premierjére Bécsben kerüljön sor.

Az előadás óriási sikert aratott. A mintegy 180 megjelent vendég közt üdvözölhettük többek között Scmittné Makray Katalint, Hampel Katalin divattervezőt, Bártfay Emese monoki polgármester asszonyt, Huszár Gábor szentgotthárdi polgármestert, Szabó Gergely harsányi polgármestert, Tarnóczi József ónodi polgármestert, Básthy Béla kőszegi alpolgármestert, Kovács Vincét, a Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnökét, valamint az ausztriai magyar szervezetek vezetőit.