Emléktáblát avatott március 29-én Trócsányi László magyar, Lucia Zitnanská szlovák és Wolfgang Brandstetter osztrák igazságügyi miniszter a pozsony-ligetfalui munkatáborban a második világháború végén életüket vesztett zsidó áldozatoknak a tábor egykori helyszínén.

Az osztrák kezdeményezésre készült emléktábla, amely négy nyelven - magyarul, szlovákul, németül és héberül - emlékeztet a munkatáborban történt tragikus eseményekre, a tábor egykori helyszínén, a mostani Leberfinger étterem külső falán kapott helyet. A megemlékezéssel egybekötött emléktábla-avatáson mintegy százan vettek részt, a rendezvényen a három igazságügyi miniszter mellett több ország - köztük Izrael - diplomáciai testületének valamint a helyi és más zsidó hitközségeknek számos tagja is jelen volt.

A magyar, a szlovák és az osztrák igazságügyi miniszter is felidézte beszédében a munkatáborban történt tragédiát és annak körülményeit, hangsúlyozva, hogy az áldozatoknak állított emléktábla intő jel a jövő generációinak is.