A Grande Partenza megrendezését több olasz város és más külföldi városok jelentkezése mellett tudta elnyerni – az idén Európa Fővárosának megválasztott – Budapest. Magyarországot korábban még egyik nagy háromhetes kerékpár körverseny sem érintette.

 

 

A Giro 1909 óta íródó történetében eddig 13 alkalommal rajtolt a viadal Olaszországon kívül, legutóbb tavaly Izraelből.

 

 

Az eseményt évről évre óriási érdeklődés övezi: 2018-ban 198 országban volt látható a verseny. Világszerte más-más csatornákon követhetők a szakaszok: Olaszországban a RAI a jogtulajdonos, míg Magyarországon és számos európai országban az Eurosport sugározza az eseményeket. A korábban közzétett számok azt mutatják, hogy évről évre egyre többen kíváncsiak a Giro d'Italiára, és a sok milliós televíziós nézettség mellett többszázezren utaznak a helyszínre szurkolni is.

 

A Giro-szerződés előkészítésében kezdetektől fogva tevékenyen részt vett a Külgazdasági és Külügyminisztérium Sportdiplomáciai Főosztálya. A budapesti sajtó eseményen a Minisztérium képviseletében felszólalt Menczer Tamás, Tájékoztatásért és Magyarország Nemzetközi Megjelenítéséért Felelős Államtitkár is.

 

A szerződést a magyar kormány képviseletében dr. Szabó Tünde Sportért Felelős Államtitkár írta alá.

 

 

Kategória Events