Az est Hampel Katalin divatbemutatójával kezdődött a nagykövetség történelmi udvarán. A híres divattervező 35 éve kutatja a magyar(os) viselet történetét, munkatársaival újratervezi, és szalonjában a mai kor igényeinek megfelelően valósítja meg gyönyörű kreációit. A nemzeti viselet autentikus elemeit hordozó ruhák felidézik a magyar történelem elmúlt századait, az Osztrák-Magyar Monarchia időszakát. A divatbemutatón a zenei aláfestésről és kísérőprogramról Sáfár Mónika és Sasvári Sándor Jászai Mari-díjas színművészek gondoskodtak.

A rendezvény második részeként Dr. Perényi János nagykövet és Dr. Simon Attila, a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. vezérigazgatója ünnepélyesen megnyitották a „Királyi elegancia” herendi porcelánkiállítást. A nagykövetségen bemutatott herendi tárlat javarészt olyan remekművekből állt (pl. keresztelő kút, Mária Terézia dísztál, Sissi mellszobor, Magyar Szent Korona), amelyek jellemzően egyetlen példányban készültek, és a nagyközönség számára ritkán láthatóak Herenden kívül.

A rendezvény a Külgazdasági és Külügyminisztérium, valamint a Vienna Insurance Group Részvénytársaság, a Wiener Städtische Biztosítótársaság és annak magyar leányvállalatának, az Union Biztosító Zrt.-nek a támogatásával valósult meg.