Kedves Ügyfeleink!

Örömmel tájékoztatjuk kedves ügyfeleinket arról, hogy 2020. május 18-án korlátozott formában ugyan, de újra elindulhat konzuli ügyfélfogadásunk.

Időpontfoglalásra az elektronikus rendszerben egyelőre nem, de május 11-től kezdődően telefonon hétfőtől csütörtökig 08.30 és 16.00 óra, pénteken 8.30 és 14.00 óra között nyílik lehetőség a +43- 01-537-80-462-as közvetlen számon.

A személyes ügyfélfogadáson május 18-ától egyelőre a következő ügyek intézhetők (telefonon kizárólag ezekre az ügytípusokra kérhető időpont!):

·         gyermek születésének anyakönyvezése és a hozzá kapcsolódó kérelmek (a hozzá kapcsolódó házasság anyakönyvezése is) és

·         útlevél- és Eszig kérelmek.

Postai úton intézhető kérelmek (ezek beadásával kapcsolatban szükség esetén az info.wien@mfa.gov.hu e-mail címen érdeklődhetnek):

·         másolat és fordítás hitelesítése,

·         erkölcsi bizonyítvány igénylése (közjegyzői aláíráshitelesítéssel),

·         haláleset hazai anyakönyvezése,

·         családi állapot igazolása,

·         anyakönyvi kivonat kiállítása Magyarországon már anyakönyvezett anyakönyvi esemény tekintetében.

 

Kérjük, hogy a személyes ügyfélfogadásra történő időpontfoglalás, illetve a postai úton történő kérelmekkel kapcsolatos érdeklődés esetén először feltétlenül olvassák el az adott ügytípusra vonatkozó részletes tájékoztatónkat: https://becs.mfa.gov.hu/page/konzuli-uegyek

Annak érdekében, hogy a gyors ügyintézést továbbá az Önök és munkatársaink egészségének védelmét biztosítani tudjuk, kérjük, hogy az időpontra pontosan érkezzenek, az ügyintézéshez maszkot hozzanak magukkal és érkezés után használják a helyben rendelkezésre álló kézfertőtlenítőt!

Kérjük megértésüket, hogy az ügyfélfogadó helyiségbe és a váróba kizárólag az ügyintézéssel közvetlenül érintett személy léphet be, maszkot viselve.

A konzuli szolgáltatások újraindításával kapcsolatban kérjük, olvassák el a Konzuli Szolgálat honlapján található tájékoztatást, amely az alábbi linken található:

https://konzuliszolgalat.kormany.hu/a-konzuli-szolgaltatasok-ujrainditasa