Kedves Ügyfeleink!

Segítünk!

Ahogyan az utóbbi időben többször is tapasztalhatták, ebben a kritikus időszakban is igyekszünk segíteni Önöknek! Ezért elindítottunk egy telefonos ügyfélszolgálatot, ahol a nap 24 órájában elérnek bennünket, ha Ausztrián haladnának át vagy Ausztriában tartózkodnak és segítségre lenne szükségük!

Keressenek Bennünket és segítünk,  az ügyeletes diplomatánk elérhetősége:
+43 699 1202 9048

A konzuli személyes ügyfélfogadást a járványügyi helyzetre tekintettel átmenetileg felfüggesztettük. Türelmüket és megértésüket köszönjük! Konzuli ügyben továbbra is fordulhatnak hozzánk a megszokott info.wien@mfa.gov.hu címen.

A magyar határellenőrzéssel kapcsolatos aktuális információt a www.koronavirus.gov.hu oldalon találhatják, illetve érdeklődhetnek a +36 80 277455 vagy 456-os telefonszámon vagy a koronavirus@bm.gov.hu címen.

Az osztrák hatóságok azt kérik, hogy amennyiben Ausztriában tartózkodva a koronavírus tüneteit véli magán érzékelni, ne menjen orvoshoz, kórházba hanem rögtön hívja fel a 0-24 óráig elérhető 1450-es vagy 0800 555 621-es telefonszámot és ezen keresztül kérjen segítséget! Bécs területén a 141-es telefonszámon is kérhetnek segítséget az Ärztefunkdienst orvosaitól.

Vigyázzanak magukra, maradjanak otthon!
Jó egészséget kívánunk Önöknek!

Bécsi Magyar Nagykövetség és Konzuli Osztály