A Wien Múzeum tárgyakat keres a Corona idejéből.

 

Mit fognak a jövő nemzedékek tudni arról, hogy mit jelentett Bécsnek a Corona-válság? A digitális formátumok jönnek és mennek - a múzeumi tárgyak megmaradnak.

 

A Wien Múzeum ezért fordul Önökhöz: Kérjük, küldjön nekünk fényképet azokról a dolgokról, amelyek a megváltozott magánéletét vagy szakmai mindennapjait kísérik a Corona idején.

 

A következő lépésben a javasolt tárgyak egy kiválasztott része bekerül majd Bécs városának gyűjteményébe.

 

A koronavírus kitörése és az azzal szembeni intézkedések radikálisan megváltoztatják Bécs életét. Hogyan tekintenek majd vissza erre az időre az elkövetkező években, évtizedekben és évszázadokban? A Wien Múzeum a város egyik központi tárgy- és tudástárolója. Segítsen begyűjteni Bécs történetét itt és most! Minden területről, minden nyelven!

 

Küldjön nekünk e-mailben fényképeket egyes tárgyakról, amelyek dokumentálják mindennapi életét Bécsben Corona időszaka alatt: A lépcsőházban található szomszédsági segítségről szóló cédula, az online megrendelt maszk, a Corona napló - minden olyan tárgyat, amely a mai bécsi életét meghatározza, szívesen látunk.

 

Küldje el fényképeit e-mailben a wien2020@wienmuseum.com címre. És kérjük, írja meg röviden, milyen történetet mondanak el ezek a dolgok az Ön számára.

 

A fényképek beküldésével Ön hozzájárul ahhoz, hogy a Wien Múzeum nyílvánosan közzétegye azokat. Amennyiben magukat a tárgyakat átvennénk a Wien Múzeum gyűjteményébe, felvesszük Önnel később a kapcsolatot.