Hírek

„Forradalom, szabadságharc és megtorlás” – ’56-os konferencia a nagykövetségen

Március 2-án az 1956-os forradalom és szabadságharc eseményeire visszatekintő tudományos tanácskozást rendeztünk a szegedi Gál Ferenc Főiskolával, a Collegium Hungaricummal és a Bécsi Történeti Intézettel együttműködve, s az 1956-os Emlékbizottság támogatásával. A „Forradalom, szabadságharc és megtorlás” c. konferenciát ifj. Dr. Bertényi Iván, a Bécsi Történeti Intézet igazgatója nyitotta meg.
Tovább

Dr. Perényi János nagykövet kommentárja a Die Presse-ben: „A vádak már az első alkalommal is hamisak voltak”

A vezető osztrák napilap február 13-i száma közli Perényi János nagykövet reakcióját Csekő Balázsnak az ugyanott néhány nappal korábban „Merkel túl sokáig negligálta a demokráciára leselkedő veszélyeket” címmel megjelent írására.
Tovább

Regionális migrációs konferencia Bécsben

A Közép-Európai Védelmi Együttműködés és a Salzburgi Fórum államai, valamint Románia, Bulgária és Görögország védelmi- és belügyminisztereinek, ill. államtitkárainak részvételével került megrendezésre Bécsben február 8-án a nyugat-balkáni migrációs helyzettel foglalkozó nemzetközi konferencia. A megbeszéléseken hazánkat Simicskó István honvédelmi miniszter és Kontrát Károly, a Belügyminisztérium államtitkára képviselte.
Tovább

V4-nagykövetek írása a Die Presse-ben

A vezető osztrák napilap január 27-i száma „A négy szabadság dicsérete” címmel közli Perényi János, ill. a bécsi lengyel, szlovák és cseh nagykövet vendégkommentárját, amelyben a Kern kancellár által felvetett munkaerő-piaci korlátozásokra, ill. a helyi közbeszédben a „kelet-európai munkanélküliség Ausztriába történő exportjával” kapcsolatban visszatérően elhangzó vádakra reagálnak.
Tovább

Pályázat "Magyarország és a közép-európai térség az Európai Unióban, az Európai Unió a világban" címmel

Pályázati felhívás „Magyarország és a közép-európai térség az Európai Unióban, az Európai Unió a világban” címmel az egyetemek és a főiskolák hallgatói számára különböző témakörökben.
Tovább