Hírek

XXIII. Nemzetközi Nyári Egyetem – Európa a változás örvényében

A kőszegi Felsőbbfokú Tanulmányok Intézete 2018. június 25-e és július 6-a között, immáron 23. alkalommal szervezi meg Nemzetközi Nyári Egyetemét. Az idei rendezvény címe: „Europe in the Vortex of Change – Central European Senarios”.
Tovább

Királyi Elegancia - A Herendi Porcelánmanufaktúra kiállítása és Hampel Katalin divatbemutatója

2018. május 8-án – az Európai Kulturális Örökség Éve 2018 és Magyarország V4-es elnöksége alkalmából – nagyszabású Herendi Porcelán kiállítást és Hampel Katalin divattervező kollekciójának bemutatóját rendeztük a nagykövetségen.
Tovább

Orbán Viktor sajtónyilatkozata Heinz-Christian Strache Ausztria alkancellárjával történt tárgyalását követően

Nagyon ritkán szoktunk tartani egy külföldi látogatás alatt egy napon belül két sajtótájékoztatót, ezt nem is fogjuk gyakorlattá tenni. Azonban a mai bécsi látogatásunk egy speciális eset, hiszen Ausztriában egy koalíciós kormány működik, és a két legfontosabb téma, amely a magyarokat érinti, az osztrák–magyar kapcsolatok két legfontosabb kérdése a biztonság és az infrastruktúrafejlesztés éppen a kisebbik koalíciós párthoz, a Szabadságpárthoz tartozik.
Tovább

Orbán Viktor sajtónyilatkozata Sebastian Kurzcal, Ausztria kancellárjával történt tárgyalását követően

"A közös alapok megvannak mind a személyes szimpátia tekintetében, mind pedig a politikai barátság tekintetében, hiszen egy politikai közösséghez tartozunk az európai porondon".
Tovább

Szabó Magda - Ajtó a Theater Brett-ben

2017 Szabó Magda-emlékév: A bécsi CH és a Theater Brett együttműködéséből született meg "Az ajtó" c. mű német nyelvű színpadi ősbemutatója! Jegyek a Theater Brettben kaphatók: T: 0676/7345566 | E-Mail: theaterbrett@gmx.at!!!
Tovább