Hírek

A magyar sport múltja és jelene – eredmények, számok, személyiségek, események

Magyarország sportnemzet, méretéhez és népességéhez képest mindig kiemelkedő sikereket tudott felmutatni a nemzetközi sportélet képzeletbeli dobogóin. Kitűnő eredmények születtek, sportolóink világszerte ismertek. Legnagyobb érdeklődés a futballt kísérte, különösképpen a magyar foci aranykorában, de több magyar sikersport, mint például a vízilabda vagy a vívás is nagy tömegeket tud megmozdítani, ha szurkolásról van szó. A sport 2010 óta kiemelt stratégiai ágazat.
Tovább

Osztrák-magyar igazságügyi miniszteri találkozó Budapesten

Wolfgang Brandstetter osztrák igazságügyi miniszter és alkancellár 2017. október 3-ai, budapesti látogatása során tárgyalásokat folytatott Trócsányi László igazságügyi miniszterrel. Az osztrák miniszter a találkozó keretében tájékoztatást adott az osztrák belpolitikai helyzetről két héttel az országgyűlési választásokat megelőzően.
Tovább

Szakmai workshop osztrák szállítmányozó vállalatok részére

Osztrák szállítmányozó vállalatok részére szervezett szakmai workshop keretében tájékoztatta Rékasi Jozefin, az Auto Securit Zrt. kereskdedelmi igazgatója az érdeklődőket a magyarországi e-útdíj rendszerről, valamint Gyányi Tamás, a WTS Klient Kft. partnere az EKÁER rendszerről.
Tovább

Dr. Szász Pál tanulmányi ösztöndíj - pályázati felhívás 2017

A Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. együttműködve a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkárságával immár negyedik éve hirdeti meg a Dr. Szász Pál tanulmányi ösztöndíjat, mellyel a külhoni magyar gazdasági jogászképzést kívánják fejleszteni.
Tovább

PÁLFFY ILONA A NEMZETI VÁLASZTÁSI IRODA ELNÖKÉNEK NYILATKOZATA

PÁLFFY ILONA: POLITIKAI DÖNTÉS SZÜLETETT ARRÓL, HOGYAN SZAVAZHATNAK A KÜLFÖLDÖN ÉLŐ MAGYAROK
Tovább