Hírek

Orbán Viktor sajtónyilatkozata Sebastian Kurzcal, Ausztria kancellárjával történt tárgyalását követően

"A közös alapok megvannak mind a személyes szimpátia tekintetében, mind pedig a politikai barátság tekintetében, hiszen egy politikai közösséghez tartozunk az európai porondon".
Tovább

Szabó Magda - Ajtó a Theater Brett-ben

2017 Szabó Magda-emlékév: A bécsi CH és a Theater Brett együttműködéséből született meg "Az ajtó" c. mű német nyelvű színpadi ősbemutatója! Jegyek a Theater Brettben kaphatók: T: 0676/7345566 | E-Mail: theaterbrett@gmx.at!!!
Tovább

Kéttannyelvű magyar-német 1. osztály

Információs est és jelentkezés 2017. december 13-án, 18 órakor a bécsi "Bunte Schule"-ban
Tovább

A „Hazaszállnak a füstkarikák…” c. 1956-os emlékműsor ősbemutatója a nagykövetségen

Az 1956-os forradalom és szabadságharc 61. évfordulója alkalmából a bécsi magyar nagykövetségen került sor a „Hazaszállnak a füstkarikák…” című 1956-os zenés emlékműsor ősbemutatójára. A darab, amely a Nívót Produkció és a Magyar Asszonyok Érdekszövetségének közös ünnepi műsora, egy család szemüvegén keresztül hozza közel a közönséghez az ’56-os eseményeket.
Tovább

A magyar sport múltja és jelene – eredmények, számok, személyiségek, események

Magyarország sportnemzet, méretéhez és népességéhez képest mindig kiemelkedő sikereket tudott felmutatni a nemzetközi sportélet képzeletbeli dobogóin. Kitűnő eredmények születtek, sportolóink világszerte ismertek. Legnagyobb érdeklődés a futballt kísérte, különösképpen a magyar foci aranykorában, de több magyar sikersport, mint például a vízilabda vagy a vívás is nagy tömegeket tud megmozdítani, ha szurkolásról van szó. A sport 2010 óta kiemelt stratégiai ágazat.
Tovább