Hírek

Osztrák-magyar igazságügyi miniszteri találkozó Budapesten

Wolfgang Brandstetter osztrák igazságügyi miniszter és alkancellár 2017. október 3-ai, budapesti látogatása során tárgyalásokat folytatott Trócsányi László igazságügyi miniszterrel. Az osztrák miniszter a találkozó keretében tájékoztatást adott az osztrák belpolitikai helyzetről két héttel az országgyűlési választásokat megelőzően.
Tovább

Szakmai workshop osztrák szállítmányozó vállalatok részére

Osztrák szállítmányozó vállalatok részére szervezett szakmai workshop keretében tájékoztatta Rékasi Jozefin, az Auto Securit Zrt. kereskdedelmi igazgatója az érdeklődőket a magyarországi e-útdíj rendszerről, valamint Gyányi Tamás, a WTS Klient Kft. partnere az EKÁER rendszerről.
Tovább

Dr. Szász Pál tanulmányi ösztöndíj - pályázati felhívás 2017

A Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. együttműködve a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkárságával immár negyedik éve hirdeti meg a Dr. Szász Pál tanulmányi ösztöndíjat, mellyel a külhoni magyar gazdasági jogászképzést kívánják fejleszteni.
Tovább

PÁLFFY ILONA A NEMZETI VÁLASZTÁSI IRODA ELNÖKÉNEK NYILATKOZATA

PÁLFFY ILONA: POLITIKAI DÖNTÉS SZÜLETETT ARRÓL, HOGYAN SZAVAZHATNAK A KÜLFÖLDÖN ÉLŐ MAGYAROK
Tovább

Dr. Perényi János nagykövet olvasói levele a Die Presse 2017. augusztus 18-i számában

„Dr. Albert Rohan a - Die Presse augusztus 16-án megjelenő – „Von autoritären Regimes als Feindbild missbraucht” kommentárját olvasva eszembe jutott Harold Laswell „ötkérdéses” kommunikációs modellje. A Yale-Egyetem professzora a kommunikációt pszichológiai vonatkozásaiban elemezte, mivel foglalkoztatta a propaganda jelenségek értelmezése. A Laswelli formula szerint a kommunikáció a hatalomtól indul, tehát az a kiinduló pont. Azt kell vizsgálni, hogy KI, MIT mond, milyen kommunikációs CSATORNÁN keresztül, KINEK és milyen EREDMÉNNYEL?
Tovább