Hírek

Megalakult a Hungary Helps Ügynökség

Megalakult a Hungary Helps ügynökség. A 2017-ben indított Hungary Helps program keretében az elmúlt két évben több mint 8 milliárd forint támogatást biztosítottak az üldözött keresztények megmaradásának segítésére, 35 ezer ember helyben maradását, illetve hazatérését segítették közvetlenül. A program keretében sikerült együttműködési megállapodást kötni az Egyesült Államok Nemzetközi Fejlesztési Ügynökségével (USAID), illetve folyamatosan keresik az európai partnereket is.

Tovább

GIRO D’ITALIA 2020 magyarországi rajtja

2020-ban Budapestről rajtol a Giro d'Italia olasz országúti kerékpáros körverseny, jelentette be Mauro Vegni versenyigazgató a budapesti sajtótájékoztatón. A jövő májusi viadal első három szakaszát rendezik Magyarországon, majd Olaszországban folytatja útját a 103. Giro mezőnye. A budapesti prológ időfutam utáni második és harmadik szakasz rajtját és útvonalát később jelölik ki.

 

 

Tovább

A magyar-osztrák kapcsolatokról és a Balkán EU-integrációjáról is tárgyalt Orbán Viktor és Wolfgang Sobotka

A magyar-osztrák kétoldalú kapcsolatok áttekintése mellett a Nyugat-Balkán európai integrációjáról is szó volt Orbán Viktor miniszterelnök és Wolfgang Sobotka, az osztrák Nemzeti Tanács elnöke csütörtöki budapesti megbeszélésén - tájékoztatta Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár a kormany.hu-t.

 

Tovább

XXIII. Nemzetközi Nyári Egyetem – Európa a változás örvényében

A kőszegi Felsőbbfokú Tanulmányok Intézete 2018. június 25-e és július 6-a között, immáron 23. alkalommal szervezi meg Nemzetközi Nyári Egyetemét. Az idei rendezvény címe: „Europe in the Vortex of Change – Central European Senarios”.
Tovább

Királyi Elegancia - A Herendi Porcelánmanufaktúra kiállítása és Hampel Katalin divatbemutatója

2018. május 8-án – az Európai Kulturális Örökség Éve 2018 és Magyarország V4-es elnöksége alkalmából – nagyszabású Herendi Porcelán kiállítást és Hampel Katalin divattervező kollekciójának bemutatóját rendeztük a nagykövetségen.
Tovább