Hírek

Budapest Forum for Christian Communicators

Európa több szempontból is válaszúthoz érkezett: a kontinens sorsát meghatározó alapvető döntések meghozatalára van szükség. Európa keresztény identitásának jövője nagyban függ attól, hogy képesek vagyunk-e megtalálni a megfelelő válaszokat az előttünk álló kihívásokra. Mindehhez a szellemi kapaszkodót több mint ezer éves keresztény gyökereink nyújthatják. Különösen nagy felelősséget ró mindez a keresztény kötődésű médiára és általában azon újságírókra, akik az egyházi tanítások szellemében végzik mindennapi munkájukat. Egy, a keresztény média szereplőit és a keresztény kultúra aktuális kihívásaival foglalkozó gondolkodókat összehozó vitafórum létrehozása nagyban hozzájárulhat a releváns kérdések megvitatásához.

 

Tovább

Vasfüggöny lebontásának 30. évfordulója Sopronban az emlékkőnél

A magyar ès az osztrák külügyminiszter Burgenland kormànyzójàval a hatàrnyitàs emlèkkôjènèl emlékezett a 30 évvel ezelőtt vasfüggöny lebontására. 30 ève szabadon, azon a törtènelmi helyszínen, ahol 30 ève az akkori külügyminiszterek, Alois Mock ès Horn Gyula àtvàgtàk a drótkerítèst, ès leomlott a Vasfüggöny. Ahol Magyarország Ausztriával karöltve történelmet írt és elindította Európát az egységes, szabad közösség útján.

Der ungarische und österreichische Minister mit dem Landeshauptmann von Burgenland am Gedenkstein an der Klingenbach-Sopron Grenze. Am historischen Ort, wo vor 30 Jahren die damaligen Minister Alois Mock und Gyula Horn den Stracheldraht durchschnitten und damit zerfiel der eiserne Vorhang.

Tovább