Hírek

Ausztria szigorította a határellenőrzési intézkedéseket

Az osztrák belügyi tárca 2017. augusztus 9-i hivatalos közleménye szerint Wolfgang Sobotka belügyminiszter az illegális migráció elleni fellépés jegyében széleskörű ellenőrzést rendelt el a határoknál. Az ellenőrzéseket az osztrák szocialista honvédelmi miniszter döntése értelmében a honvédség is támogatja.
Tovább

Minden idők legjobb világbajnoksága

Minden idők legjobb világbajnokságának nevezte a Budapesten és Balatonfüreden rendezett 17. vizes világbajnokságot Julio Maglione, a vizes sportokat tömörítő nemzetközi szervezet, a FINA elnöke a Papp László Budapest Sportarénában rendezett záróünnepségen.
Tovább

Alexander Van der Bellen hivatalos látogatása Budapesten

Alexander van der Bellen szövetségi elnök június 13-án Budapesten tett hivatalos látogatást, melyre Hans Niessl burgenlandi tartományfőnök is elkísérte. Tárgyalásokat folytatott Áder János köztársasági elnökkel, Orbán Viktor miniszterelnökkel és Kövér Lászlóval, az Országgyűlés elnökével.
Tovább

A Duna egy napja – FOTÓPÁLYÁZAT

Az EU Duna Régió Stratégia soros magyar elnökségének programjaként a Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ „A Duna egy napja” címmel nemzetközi fotópályázatot hirdet a Külgazdasági és Külügyminisztérium Vízdiplomáciáért, Vízipari Exportért és a Duna Régió Stratégiáért Felelős Miniszteri Biztosi Titkársággal közösen.
Tovább

Konzultációk osztrák partnerekkel a Paks II-projektről

Április 7-én Bécsbe látogatott Sonkodi Balázs, a Miniszterelnökség stratégiai ügyekért felelős államtitkára és Aszódi Attila, a paksi atomerőmű teljesítményének fenntartásáért felelős kormánybiztos, akik a szövetségi gazdasági minisztérium energetikai ügyekért felelős szekciófőnökét, ill. az agrár- és környezetvédelmi tárca főtitkárát tájékoztatták az új atomerőmű-blokkok építésének előkészítéséről.
Tovább