Hírek

Orbán Viktor sajtónyilatkozata az operatív törzs ülését követően

Ma reggel tanácskozott az operatív törzs. Áttekintettük a helyzetet, döntéseket is hoztunk, erről fogok most beszélni. 12 napja hirdettük ki a szokatlan, rendkívüli jogrendet. Erre azért volt szükségünk, mert ennek a koronavírusnak az ellenszerét kereső tudósok azt állítják, hogy az ellenszert még nem találták meg, de ha megtalálják is, amíg az mindannyiunk számára elérhetővé lesz, az hosszú-hosszú hetekig, sőt inkább hónapokig fog tartani. A legtöbben a következő évet jósolják. Az volt a kérdés, hogy várakozzunk vagy cselekedjünk, és mi úgy döntöttünk, hogy várakozás helyett felvesszük a küzdelmet. Azt rögtön láttuk, hogy a szokásos rendben, a megszokott életmódunk mellett, az életszervezési elveink fönntartása mellett, a szokásos jogszabályoknak a keretei között nem fogjuk tudni megszervezni Magyarország kollektív önvédelmét, és nem tudjuk, még közösen sem tudjuk elhárítani ezt a támadást. Ezért kértünk felhatalmazást, és ezért hirdettük ki a veszélyhelyzetet. A veszélyhelyzet az azt jelenti, hogy a kormány megkapta a fölhatalmazást, és megkapta az eszközöket is ahhoz, hogy a siker esélyével szervezze meg Magyarország önvédelmét. Most erről fogok Önöknek beszámolni. Egy jelentést teszek.
Tovább

Covid-19 járvány - jogi ügyféltájékoztató

Tisztelt Ügyfelünk! A Covid-19 járvány megfékezésére irányuló jelenlegi intézkedések rendkívüli kihívások elé állítják a vállalkozásokat. A következőkben tájékoztatjuk Önt arról, hogy ez a válság milyen jogi következményekkel járhat az Ön és vállalkozása számára a jelenlegi, rendelkezésre álló információk alapján. Ausztriai vállalkozások számára:
Tovább

Orbán Viktor bejelentése a korona vírusra adott kormányzati válaszokról

Orbán Viktor rendkívüli bejelentése a korona vírusra adott kormányzati válaszokról

2020. március 18. Budapest

Fontos döntéseket
hoztunk, sőt nem túlzok, ha húsbavágónak nevezem ezeket a döntéseket. Le is írtam őket a
pontosság kedvéért, ezért puskázni fogok. Ez a hetedik nap. A veszélyhelyzet kihirdetése óta
eltelt hét nap alatt megszerveztük Magyarország kollektív önvédelmét, a közös védekezést a
világjárvánnyal szemben. Az egészségügyi döntésekről, a járványügyi döntésekről
folyamatosan tájékoztattuk Önöket, és ez ezután is így lesz. Az operatív törzs, az
akciócsoportok és a járványügyi szakemberek 24 órában dolgoznak, döntenek és
tájékoztatnak.
Tovább

Munkajogi kérdések a korona vírus terjedése miatt kialakult időszakban

Tisztelt Partnerünk!

A koronavírus járvány miatt kialakult helyzetben ausztriai munkavégzésük során olyan váratlan munkavédelmi, fogyasztóvédelmi (stb.) kérdéseik merülhetnek fel, amelyek speciális válaszokat igényelnek. A jelenleg tömegesen felmerülő kérdések megválaszolásán az illetékes hatóságok még maguk is folyamatosan dolgoznak, hogy a legfontosabb tudnivalókat az érintettek számára áttekinthetővé és elérhetővé tegyék. Mivel a helyzet mindenki számára új, ezért ezek a tájékoztató felületek folyamatosan változnak.

Az alábbi információk abban nyújtanak eligazítást, hogy az egyes kérdéstípusokkal hova érdemes fordulni:

Tovább

About coronavirus in english

Regarding to the coronavirus desease, the covid-19 , the Hungarian Government has launched an English-language information page on coronavirus at the following address: http://abouthungary.hu/

Tovább