Hírek

Dr. Perényi János nagykövet kommentárja a Die Presse-ben: „A vádak már az első alkalommal is hamisak voltak”

A vezető osztrák napilap február 13-i száma közli Perényi János nagykövet reakcióját Csekő Balázsnak az ugyanott néhány nappal korábban „Merkel túl sokáig negligálta a demokráciára leselkedő veszélyeket” címmel megjelent írására.
Tovább

Regionális migrációs konferencia Bécsben

A Közép-Európai Védelmi Együttműködés és a Salzburgi Fórum államai, valamint Románia, Bulgária és Görögország védelmi- és belügyminisztereinek, ill. államtitkárainak részvételével került megrendezésre Bécsben február 8-án a nyugat-balkáni migrációs helyzettel foglalkozó nemzetközi konferencia. A megbeszéléseken hazánkat Simicskó István honvédelmi miniszter és Kontrát Károly, a Belügyminisztérium államtitkára képviselte.
Tovább

V4-nagykövetek írása a Die Presse-ben

A vezető osztrák napilap január 27-i száma „A négy szabadság dicsérete” címmel közli Perényi János, ill. a bécsi lengyel, szlovák és cseh nagykövet vendégkommentárját, amelyben a Kern kancellár által felvetett munkaerő-piaci korlátozásokra, ill. a helyi közbeszédben a „kelet-európai munkanélküliség Ausztriába történő exportjával” kapcsolatban visszatérően elhangzó vádakra reagálnak.
Tovább

Pályázat "Magyarország és a közép-európai térség az Európai Unióban, az Európai Unió a világban" címmel

Pályázati felhívás „Magyarország és a közép-európai térség az Európai Unióban, az Európai Unió a világban” címmel az egyetemek és a főiskolák hallgatói számára különböző témakörökben.
Tovább

Tragikus buszbaleset – részvétnyilvánítás

Pénteken, nem sokkal éjfél előtt tragikus buszbaleset történt Verona közelében, melyben tizenhat magyar honfitársunk, gimnazisták és kísérőik vesztették életüket, sokan pedig súlyos sérüléseket szenvedtek. A magyar konzuli szolgálat és a mentőszolgálatok munkatársai a helyszínen vannak, hogy olasz kollégáikkal együtt segítsenek a sérülteknek és az áldozatok hozzátartozóinak. A kormány január 23-ra nemzeti gyásznapot rendelt el – ekkor a nagykövetség épületére is kitűzzük a gyászlobogót és félárbócra engedjük a magyar zászlót. Január 24-én, kedden 10 és 12, valamint 14 és 16 óra között, továbbá 25-én, szerdán 14 és 16 óra között pedig kondoleáló könyvet helyezünk ki a követségen – Ausztriában élő honfitársaink ekkor és ebben a formában is emlékezhetnek az elhunytakra.
Tovább