Hírek

PÁLFFY ILONA A NEMZETI VÁLASZTÁSI IRODA ELNÖKÉNEK NYILATKOZATA

PÁLFFY ILONA: POLITIKAI DÖNTÉS SZÜLETETT ARRÓL, HOGYAN SZAVAZHATNAK A KÜLFÖLDÖN ÉLŐ MAGYAROK
Tovább

Dr. Perényi János nagykövet olvasói levele a Die Presse 2017. augusztus 18-i számában

„Dr. Albert Rohan a - Die Presse augusztus 16-án megjelenő – „Von autoritären Regimes als Feindbild missbraucht” kommentárját olvasva eszembe jutott Harold Laswell „ötkérdéses” kommunikációs modellje. A Yale-Egyetem professzora a kommunikációt pszichológiai vonatkozásaiban elemezte, mivel foglalkoztatta a propaganda jelenségek értelmezése. A Laswelli formula szerint a kommunikáció a hatalomtól indul, tehát az a kiinduló pont. Azt kell vizsgálni, hogy KI, MIT mond, milyen kommunikációs CSATORNÁN keresztül, KINEK és milyen EREDMÉNNYEL?
Tovább

Ausztria szigorította a határellenőrzési intézkedéseket

Az osztrák belügyi tárca 2017. augusztus 9-i hivatalos közleménye szerint Wolfgang Sobotka belügyminiszter az illegális migráció elleni fellépés jegyében széleskörű ellenőrzést rendelt el a határoknál. Az ellenőrzéseket az osztrák szocialista honvédelmi miniszter döntése értelmében a honvédség is támogatja.
Tovább

Minden idők legjobb világbajnoksága

Minden idők legjobb világbajnokságának nevezte a Budapesten és Balatonfüreden rendezett 17. vizes világbajnokságot Julio Maglione, a vizes sportokat tömörítő nemzetközi szervezet, a FINA elnöke a Papp László Budapest Sportarénában rendezett záróünnepségen.
Tovább

Alexander Van der Bellen hivatalos látogatása Budapesten

Alexander van der Bellen szövetségi elnök június 13-án Budapesten tett hivatalos látogatást, melyre Hans Niessl burgenlandi tartományfőnök is elkísérte. Tárgyalásokat folytatott Áder János köztársasági elnökkel, Orbán Viktor miniszterelnökkel és Kövér Lászlóval, az Országgyűlés elnökével.
Tovább