Hírek

A Duna egy napja – FOTÓPÁLYÁZAT

Az EU Duna Régió Stratégia soros magyar elnökségének programjaként a Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ „A Duna egy napja” címmel nemzetközi fotópályázatot hirdet a Külgazdasági és Külügyminisztérium Vízdiplomáciáért, Vízipari Exportért és a Duna Régió Stratégiáért Felelős Miniszteri Biztosi Titkársággal közösen.
Tovább

Konzultációk osztrák partnerekkel a Paks II-projektről

Április 7-én Bécsbe látogatott Sonkodi Balázs, a Miniszterelnökség stratégiai ügyekért felelős államtitkára és Aszódi Attila, a paksi atomerőmű teljesítményének fenntartásáért felelős kormánybiztos, akik a szövetségi gazdasági minisztérium energetikai ügyekért felelős szekciófőnökét, ill. az agrár- és környezetvédelmi tárca főtitkárát tájékoztatták az új atomerőmű-blokkok építésének előkészítéséről.
Tovább

Perényi János nagykövet kommentárja a Der Standard-ban a CEU ügyében

A vezető osztrák napilap szombati száma közli dr. Perényi János írását, melyben a nagykövet rámutat: a CEU ügyében egy szakpolitikai kérdés ürügyén a hazai politika ellen folytatnak hadjáratot, mivel az nem illeszkedik a liberális média által elvárt mainstream-hez. Ehhez képest a törvény tényleges tartalmával lényegében nem is foglalkoznak. Éppen ezért jelzi írásában, hogy a szabályok módosítása nem egy CEU ellen irányuló támadás, hanem az Oktatási Hivatal átfogó és komoly szabálytalanságokat feltáró vizsgálatának következménye. Az új szabályok egységesek, betarthatóak és semmiképp sem fenyegetik a felsőoktatás szabadságát - „érdekes módon” nem is tiltakozik ellene más intézmény.
Tovább

Jeszenszky Géza könyvbemutatója a nagykövetségen

2017. április 5-én Jeszenszky Géza „Kísérlet a trianoni trauma orvoslására – Magyarország szomszédsági politikája a rendszerváltozás éveiben” című, 2016-ban megjelent könyvét mutattuk be nagykövetségünkön a Bécsi Magyar Történeti Intézettel együttműködésben. Művében az első szabadon választott kormány külügyminisztere ismerteti az Antall-, majd a Boross-kormány szomszédságpolitikáját. A rendezvényen Jeszenszky Géza könyvének főbb témaköreiből adott ízelőt, majd ezt követően a Collegium Hungaricum tudományos igazgatóhelyettesével, Ifj. Dr. Bertényi Ivánnal folytatott pódiumbeszélgetést.
Tovább

Balassi Nyári Egyetem 2017

A Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) pályázatot hirdet a kulturális és nyelvi azonosságtudat megőrzésének és erősítésének érdekében magyar állami ösztöndíjra a BALASSI NYÁRI EGYETEMEN való részvételre a Kárpát-medencén kívüli diaszpórában élő magyar származású személyek számára 2017 nyarára.
Tovább