Hírek

Zrínyi emléktábla Monyorókeréken (Eberau)

Három nemzet képviselői együtt emlékeztek december 10-én a hadvezér és költő Zrínyi Miklósra, aki 450 évvel ezelőtt Szigetvár ostrománál a hatalmas túlerő ellenére is fel tudta tartóztatni Szulejmán szultán hadát. A Zrínyi-emlékév keretében megtartott rendezvényen emléktáblát avattak fel a „nyugati civilizáció megmentőjének” tiszteletére. A Burgenlandi Horvát Kultúregyesület, a Burgenlandi Magyar Kultúregyesület, a magyar és horvát nagykövetség által készített tábla arra emlékeztet, hogy Zrínyi Miklós 1564-ben a monyorókeréki kastélyban vette el második feleségét, Rosenberg Évát.
Tovább

Tudományos konferencia a nagykövetségen 1956 nemzetközi hatásairól

Az 1956-os forradalom 60. évfordulója alkalmából a Collegium Hungaricum, ill. a Bécsi Magyar Történeti Intézet a nagykövetséggel együttműködve kétnapos nemzetközi konferenciát szervezett avval a céllal, hogy a tudomány szemszögéből is felidézzük az akkor történteket.
Tovább

Dr. Perényi János nagykövet kommentárja a Die Presse-ben

A vezető osztrák napilap november 30-i számában „Teljesen torz kép a magyarországi viszonyokról” címmel olvasható Perényi János nagykövet reakciója Vásárhelyi Máriának a lapban „Megfakult álom a demokráciáról és jogállamról” címmel közölt, eredetileg a 168 órában megjelent cikkére.
Tovább

Megemlékezés az andaui-hídnál

Neves magyar és osztrák közéleti személyiségek, valamint egykori szemtanúk részvételével emlékeztek november 4-én az 1956-os forradalom leverésére és menekültek áradatára az andaui hídnál.
Tovább

Emlékest az osztrák Külügyminisztériumban

Az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából az osztrák Európáért, Integrációért és Külügyekért Felelős Szövetségi Minisztérium „Forradalom és Integráció – Magyarország 1956-2016“ címmel emlékestet szervezett 2016. november 8-án nagykövetségünk együttműködésben az osztrák külügyi tárca épületében.
Tovább