Hírek

Kéttannyelvű magyar-német 1. osztály

Információs est és jelentkezés 2017. december 13-án, 18 órakor a bécsi "Bunte Schule"-ban
Tovább

A „Hazaszállnak a füstkarikák…” c. 1956-os emlékműsor ősbemutatója a nagykövetségen

Az 1956-os forradalom és szabadságharc 61. évfordulója alkalmából a bécsi magyar nagykövetségen került sor a „Hazaszállnak a füstkarikák…” című 1956-os zenés emlékműsor ősbemutatójára. A darab, amely a Nívót Produkció és a Magyar Asszonyok Érdekszövetségének közös ünnepi műsora, egy család szemüvegén keresztül hozza közel a közönséghez az ’56-os eseményeket.
Tovább

A magyar sport múltja és jelene – eredmények, számok, személyiségek, események

Magyarország sportnemzet, méretéhez és népességéhez képest mindig kiemelkedő sikereket tudott felmutatni a nemzetközi sportélet képzeletbeli dobogóin. Kitűnő eredmények születtek, sportolóink világszerte ismertek. Legnagyobb érdeklődés a futballt kísérte, különösképpen a magyar foci aranykorában, de több magyar sikersport, mint például a vízilabda vagy a vívás is nagy tömegeket tud megmozdítani, ha szurkolásról van szó. A sport 2010 óta kiemelt stratégiai ágazat.
Tovább

Osztrák-magyar igazságügyi miniszteri találkozó Budapesten

Wolfgang Brandstetter osztrák igazságügyi miniszter és alkancellár 2017. október 3-ai, budapesti látogatása során tárgyalásokat folytatott Trócsányi László igazságügyi miniszterrel. Az osztrák miniszter a találkozó keretében tájékoztatást adott az osztrák belpolitikai helyzetről két héttel az országgyűlési választásokat megelőzően.
Tovább

Szakmai workshop osztrák szállítmányozó vállalatok részére

Osztrák szállítmányozó vállalatok részére szervezett szakmai workshop keretében tájékoztatta Rékasi Jozefin, az Auto Securit Zrt. kereskdedelmi igazgatója az érdeklődőket a magyarországi e-útdíj rendszerről, valamint Gyányi Tamás, a WTS Klient Kft. partnere az EKÁER rendszerről.
Tovább