Hírek

Budapest Forum for Christian Communicators

Európa több szempontból is válaszúthoz érkezett: a kontinens sorsát meghatározó alapvető döntések meghozatalára van szükség. Európa keresztény identitásának jövője nagyban függ attól, hogy képesek vagyunk-e megtalálni a megfelelő válaszokat az előttünk álló kihívásokra. Mindehhez a szellemi kapaszkodót több mint ezer éves keresztény gyökereink nyújthatják. Különösen nagy felelősséget ró mindez a keresztény kötődésű médiára és általában azon újságírókra, akik az egyházi tanítások szellemében végzik mindennapi munkájukat. Egy, a keresztény média szereplőit és a keresztény kultúra aktuális kihívásaival foglalkozó gondolkodókat összehozó vitafórum létrehozása nagyban hozzájárulhat a releváns kérdések megvitatásához.

 

Tovább

Vasfüggöny lebontásának 30. évfordulója Sopronban az emlékkőnél

A magyar ès az osztrák külügyminiszter Burgenland kormànyzójàval a hatàrnyitàs emlèkkôjènèl emlékezett a 30 évvel ezelőtt vasfüggöny lebontására. 30 ève szabadon, azon a törtènelmi helyszínen, ahol 30 ève az akkori külügyminiszterek, Alois Mock ès Horn Gyula àtvàgtàk a drótkerítèst, ès leomlott a Vasfüggöny. Ahol Magyarország Ausztriával karöltve történelmet írt és elindította Európát az egységes, szabad közösség útján.

Der ungarische und österreichische Minister mit dem Landeshauptmann von Burgenland am Gedenkstein an der Klingenbach-Sopron Grenze. Am historischen Ort, wo vor 30 Jahren die damaligen Minister Alois Mock und Gyula Horn den Stracheldraht durchschnitten und damit zerfiel der eiserne Vorhang.

Tovább

EURÓPAI PARLAMENTI VÁLASZTÁS 2019

A külképviseleti választás időpontja:

2019. május 26. 6:00 és 19:00 óra között.

Helyszíne: Magyarország Nagykövetsége, Bécs, 1010 Bankgasse 6.

Tovább

Megalakult a Hungary Helps Ügynökség

Megalakult a Hungary Helps ügynökség. A 2017-ben indított Hungary Helps program keretében az elmúlt két évben több mint 8 milliárd forint támogatást biztosítottak az üldözött keresztények megmaradásának segítésére, 35 ezer ember helyben maradását, illetve hazatérését segítették közvetlenül. A program keretében sikerült együttműködési megállapodást kötni az Egyesült Államok Nemzetközi Fejlesztési Ügynökségével (USAID), illetve folyamatosan keresik az európai partnereket is.

Tovább