A Western Union gyorsátutalási szolgáltatás számos magyarországi bankfiókban, postahivatalban, bevásárlóközpontban, szupermarketben, illetve utcai pénzváltónál elérhető szolgáltatás. E szolgáltatás jelenleg több mint 195 országban, mintegy 150.000 szolgáltató helyen vehető igénybe, melyek közös hálózatot alkotnak. A hálózat minden tagja közvetlen belépési lehetőséggel rendelkezik egy központi adatbázisba. Ha a hálózat bármely pontjáról tranzakciót küldenek, azt bármelyik ügynökség lehívhatja kifizetésre. A szolgáltatás technikai háttere biztosítja, hogy az átutalásoknak gyakorlatilag nincs átfutási idejük, az átutalt összeg szinte azonnal elérhető.

Egyes országokban a szolgáltató helyek funkcióját széles fiókhálózattal rendelkező pénzintézetek töltik be, s számos országban működik pénzintézeti tevékenységet egyébként nem folytató szolgáltató hely is. Ausztriában számtalan helyen elérhető a szolgáltatás, a nagyobb pályaudvarok, buszállomások környékén általában késő estig.

A Western Union pénzátutalási forma különleges előnye a rendkívüli gyorsaság. A legtöbb esetben az átutalt összeg percekkel a feladást követően felvehető. A széles külföldi és belföldi hálózatnak köszönhetően pedig a bajba jutott magyar állampolgár otthoni hozzátartozója a Western Union logóval ellátott bármelyik szolgáltatónál igénybe veheti a szolgáltatást anélkül, hogy Budapestre kellene utaznia. A bajba jutott állampolgár számára ugyanakkor kedvező, hogy az átutalt összeghez tartózkodási helye közelében hozzájuthat. További előny, hogy a tranzakció jeligére is lebonyolítható, ha például a kedvezményezett elvesztette személyazonossága igazolására szolgáló okmányát.

Nagyon fontos, hogy a pénzküldést megelőzően az Ausztriában lévő hozzátartozóval tisztázzák, hogy milyen okmánnyal rendelkezik.

A szolgáltatással kapcsolatos további információkat az Interneten, bármely keresőprogram segítségével könnyedén találhat, ahol a lakóhelyéhez legközelebbi fiókot és nyitva tartását is megtalálhatja (http://www.intercash.hu).

Felhívjuk a figyelmüket arra, hogy a pénz küldésekor pontosan tisztázzák, hogy mekkora összeget kívánnak a címzettnek eljuttatni, mert az átváltási árfolyamon veszteségek keletkezhetnek. Fontos ezen kívül kiemelni azt is, hogy a szolgáltatás nem ingyenes, azért a szolgáltató jutalékot számít fel. Kérjük, hogy az ezzel kapcsolatos kérdéseket is tisztázzák a pénz elküldése előtt.