Hírek

EURÓPAI PARLAMENTI VÁLASZTÁS 2019

A külképviseleti választás időpontja:

2019. május 26. 6:00 és 19:00 óra között.

Helyszíne: Magyarország Nagykövetsége, Bécs, 1010 Bankgasse 6.

Tovább

Európai Parlamenti Választás – Levélszavazásról szóló tájékoztató

A levélszavazatok május 13-tól adhatóak le a külképviseleten, munkanapokon 9 és 16 óra között. A levélcsomagokat nem szükséges személyesen leadni, azokat egy általunk megkért személy is leadhatja. A Magyarországon bejelentett lakcímmel rendelkező magyar állampolgárok, akik a választás napján külföldön tartózkodnak, személyesen szavazhatnak, a külképviseleteken. Ennek módja a külképviseleti névjegyzékbe vétel iránti kérelem benyújtása. A kérelem benyújtható online, a valasztas.hu oldalon, valamint papír alapon is. A kérelem benyújtásának határideje május 17.
Tovább

Megalakult a Hungary Helps Ügynökség

Megalakult a Hungary Helps ügynökség. A 2017-ben indított Hungary Helps program keretében az elmúlt két évben több mint 8 milliárd forint támogatást biztosítottak az üldözött keresztények megmaradásának segítésére, 35 ezer ember helyben maradását, illetve hazatérését segítették közvetlenül. A program keretében sikerült együttműködési megállapodást kötni az Egyesült Államok Nemzetközi Fejlesztési Ügynökségével (USAID), illetve folyamatosan keresik az európai partnereket is.

Tovább

GIRO D’ITALIA 2020 magyarországi rajtja

2020-ban Budapestről rajtol a Giro d'Italia olasz országúti kerékpáros körverseny, jelentette be Mauro Vegni versenyigazgató a budapesti sajtótájékoztatón. A jövő májusi viadal első három szakaszát rendezik Magyarországon, majd Olaszországban folytatja útját a 103. Giro mezőnye. A budapesti prológ időfutam utáni második és harmadik szakasz rajtját és útvonalát később jelölik ki.

 

 

Tovább

A magyar-osztrák kapcsolatokról és a Balkán EU-integrációjáról is tárgyalt Orbán Viktor és Wolfgang Sobotka

A magyar-osztrák kétoldalú kapcsolatok áttekintése mellett a Nyugat-Balkán európai integrációjáról is szó volt Orbán Viktor miniszterelnök és Wolfgang Sobotka, az osztrák Nemzeti Tanács elnöke csütörtöki budapesti megbeszélésén - tájékoztatta Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár a kormany.hu-t.

 

Tovább