Hírek

Habsburg Ottó öröksége - Európa jövője Konferencia

Európa jövője – Habsburg Ottó öröksége címmel rendezett konferenciát csütörtökön Magyarország Bécsi Nagykövetsége, a Habsburg Ottó Alapítvány és a Pannonhalmi Bencés Apátság, az európai politikus, író születésének 110. évfordulója alkalmából. A konferencia keretében megtartott pódiumbeszélgetésen Wolfgang Schüssel Ausztria korábbi szövetségi kancellárja, Prőhle Gergely a Habsburg Ottó Alapítvány elnöke, valamint Gulyás Gergely a magyar Miniszterelnökséget vezető miniszter idézték fel Habsburg Ottó szellemiségét.
Tovább

Bécsi Magyar Nagykövetség története

Egy rövid kitekintéssel kedveskedünk idén követőinknek az adventi időszakban: a Bécsi Magyar Nagykövetségünk palotájának különleges, és mesébe illő történetével ismertetjük meg az érdeklődő olvasót! Tartsanak velünk erre a legendás, virtuális útra és ismerjék meg a Bankgassén található épületünk múltját és jelenét. Elsőként az épület létrehozásához térünk vissza!
 
Tovább

„WIR UNGARN SIND EIN FREIHEITSLIEBENDES VOLK“

Aus Anlass seiner kürzlichen Berlin-Visite gab Ministerpräsident Viktor Orbán der Budapester Zeitung ein ausführliches Interview. In dem mehr als einstündigen Gespräch ging es um die deutsch-ungarischen Beziehungen, den Krieg in der Ukraine, die zurückgehaltenen EU-Gelder und um Bücher.
Tovább