Hírek

Reaktion an die Berichterstattung vom ORF in den letzten Tagen

Als Botschafter von Ungarn fühle ich mich etwas traurig darüber, dass Ihre Redaktion gerade in diesen schwierigen Tagen der Coronavirus-Krise mit falschen Informationen, grundlosen Unterstellungen und wilden Spekulationen über einen Gesetzentwurf über die Verlängerung von Notverordnungsmaßnahmen in Ungarn die österreichischen Zuschauer einfach irreführt. Ein bedauernswertes Beispiel dafür ist die Berichterstattung von Ernst Gelegs in der ZiB 1 am 22.03.2020.
Tovább

Közúti személy és teherforgalmat, vasúti személyforgalmat, légiforgalmat érintő intézkedések, határinfó

COVID-19 KORONAVÍRUSSAL KAPCSOLATOS INFORMÁCIÓ

Közúti személy és teherforgalmat, vasúti személyforgalmat, légiforgalmat érintő intézkedések, határinfó

Az orsázgos tisztifőorvos tiltó és kötelező határozata a járványügyi helyzetre való tekintettel - részletekért kérjük kattintson ide.

 

Olaszországban eddig magánszemélyek számára előírt, országon belüli mozgást igazoló dokumentum kitöltését kötelezővé tették külföldi árufuvarozóknak is. Az olasz nyelvű dokumentum ITT tölthető le, a magyar nyelvű fordítás ITT tölthető le.

 

Rendőrség határinfó adatai  részletekért kérjük kattintson ide

 

Személy és teherforgalmat érintő intézkedések a határátkelőhelyeken részletekért kérjük kattintson ide

 

Külföldön érvényben lévő áruforgalmi korlátozások részletekért kérjük kattintson ide.

 

Tájékoztatás az Operatív Törzs a lakosság ellátásának biztosításához szükséges áruszállítás folyamatosságának biztosítása érdekében hozott döntéséről (gépkocsivezetőket érintő intézkedések) részletekért kérjük kattintson ide

 

Kamionforgalom az osztrák és szlovák határátkelőhelyeken részletekért kérjük kattintson ide

 

Tájékoztatás egyes termékek kiviteli engedélyhez kötéséről részletekért kérjük kattintson ide

 

Az MKIK összefoglalója a külkereskedelmi dokumentumok hitelesítését érintő intézkedésekről részletekért kérjük kattintson ide

Egyéb linkek:

Magyar Közúti Fuvarozók Egyesülete

Magánvállalkozók Nemzeti Fuvarozó Ipartestülete

Tovább

SEGÍTSEN ÖN IS! Corona Bécsben: Várostörténeti gyűjtés projekt

A Wien Múzeum tárgyakat keres a Corona idejéből.

 

Tovább

Orbán Viktor sajtónyilatkozata az operatív törzs ülését követően

Ma reggel tanácskozott az operatív törzs. Áttekintettük a helyzetet, döntéseket is hoztunk, erről fogok most beszélni. 12 napja hirdettük ki a szokatlan, rendkívüli jogrendet. Erre azért volt szükségünk, mert ennek a koronavírusnak az ellenszerét kereső tudósok azt állítják, hogy az ellenszert még nem találták meg, de ha megtalálják is, amíg az mindannyiunk számára elérhetővé lesz, az hosszú-hosszú hetekig, sőt inkább hónapokig fog tartani. A legtöbben a következő évet jósolják. Az volt a kérdés, hogy várakozzunk vagy cselekedjünk, és mi úgy döntöttünk, hogy várakozás helyett felvesszük a küzdelmet. Azt rögtön láttuk, hogy a szokásos rendben, a megszokott életmódunk mellett, az életszervezési elveink fönntartása mellett, a szokásos jogszabályoknak a keretei között nem fogjuk tudni megszervezni Magyarország kollektív önvédelmét, és nem tudjuk, még közösen sem tudjuk elhárítani ezt a támadást. Ezért kértünk felhatalmazást, és ezért hirdettük ki a veszélyhelyzetet. A veszélyhelyzet az azt jelenti, hogy a kormány megkapta a fölhatalmazást, és megkapta az eszközöket is ahhoz, hogy a siker esélyével szervezze meg Magyarország önvédelmét. Most erről fogok Önöknek beszámolni. Egy jelentést teszek.
Tovább

Covid-19 járvány - jogi ügyféltájékoztató

Tisztelt Ügyfelünk! A Covid-19 járvány megfékezésére irányuló jelenlegi intézkedések rendkívüli kihívások elé állítják a vállalkozásokat. A következőkben tájékoztatjuk Önt arról, hogy ez a válság milyen jogi következményekkel járhat az Ön és vállalkozása számára a jelenlegi, rendelkezésre álló információk alapján. Ausztriai vállalkozások számára:
Tovább