Hírek

XXIII. Nemzetközi Nyári Egyetem – Európa a változás örvényében

A kőszegi Felsőbbfokú Tanulmányok Intézete 2018. június 25-e és július 6-a között, immáron 23. alkalommal szervezi meg Nemzetközi Nyári Egyetemét. Az idei rendezvény címe: „Europe in the Vortex of Change – Central European Senarios”.
Tovább

Királyi Elegancia - A Herendi Porcelánmanufaktúra kiállítása és Hampel Katalin divatbemutatója

2018. május 8-án – az Európai Kulturális Örökség Éve 2018 és Magyarország V4-es elnöksége alkalmából – nagyszabású Herendi Porcelán kiállítást és Hampel Katalin divattervező kollekciójának bemutatóját rendeztük a nagykövetségen.
Tovább

A 2018. április 8-i Országgyűlési Választásokkal kapcsolatos fontos információk

Tisztelt Választópolgárok! Magyarország Bécsi Nagykövetsége a 2018. április 8-i Országgyűlési Választásokkal kapcsolatban az alábbiakra szeretné felhívni a figyelmet: A szavazás helyszíne Magyarország Bécsi Nagykövetsége. Cím: Bankgasse 6, 1010 Wien FONTOS: A nagykövetség tömegközlekedési eszközökkel (U2 Schottentor és U3 Herrengasse metróállomás, és számos villamosjárat) jól megközelíthető; ingyenes parkolási lehetőség a környező utcákban korlátozottan áll rendelkezésre. Fizetős parkolóházak a környéken: http://www.parken.at/garage/9/freyung, http://www.parken.at/garage/10/parkgarage-rathauspark
Tovább

Orbán Viktor sajtónyilatkozata Heinz-Christian Strache Ausztria alkancellárjával történt tárgyalását követően

Nagyon ritkán szoktunk tartani egy külföldi látogatás alatt egy napon belül két sajtótájékoztatót, ezt nem is fogjuk gyakorlattá tenni. Azonban a mai bécsi látogatásunk egy speciális eset, hiszen Ausztriában egy koalíciós kormány működik, és a két legfontosabb téma, amely a magyarokat érinti, az osztrák–magyar kapcsolatok két legfontosabb kérdése a biztonság és az infrastruktúrafejlesztés éppen a kisebbik koalíciós párthoz, a Szabadságpárthoz tartozik.
Tovább

Orbán Viktor sajtónyilatkozata Sebastian Kurzcal, Ausztria kancellárjával történt tárgyalását követően

"A közös alapok megvannak mind a személyes szimpátia tekintetében, mind pedig a politikai barátság tekintetében, hiszen egy politikai közösséghez tartozunk az európai porondon".
Tovább